Skip to main content

Welkom bij Functional Fysiotherapie

Medical Taping Nijmegen

Medical taping heeft meerdere doelen, zoals het ondersteunen van spieren en gewrichten, het verminderen van pijn en zwelling, het stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie, en het bevorderen van het herstel van blessures.

Medical tapen is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt gebruikt, om lichamelijke klachten te verhelpen en te voorkomen. Met Medical Tapen worden de spieren ondersteund in hun functie zonder hierbij de beweging te beperken. De gedachte achter Medical Taping is dat spieren niet alleen nodig zijn om te bewegen, maar ook voor een heleboel andere processen, zoals het op temperatuur houden van het lichaam en het rondpompen van ons bloed. Als spieren niet goed hun werk kunnen doen, kan dat dus ook van invloed zijn op een heleboel andere processen in ons lijf.

Oefeningen bij de fysiotherapeut

Voorbeelden van klachten of aandoeningen waarbij Medical Taping kan helpen zijn;

  • nabehandeling van spierblessures
  • vochtophopingen
  • ondersteunen van gewrichten (bijvoorbeeld schouder, knie, enkel)
  • verminderen van ontstekingen
  • behandelen van klachten door overbelasting (tennisarm, golfelleboog, jumpers knee)
  • corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichtingen
  • verminderen van pijn
  • verminderen van hooikoorts klachten
Medical taping van de knie

We zijn een fysiotherapiepraktijk in Nijmegen met twee locaties in Nijmegen-Zuid. Onze eerste plek ligt vlakbij het Goffert in de wijk Hatert, terwijl onze tweede locatie centraal in de wijk Hazenkamp te vinden is.

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur, waardoor we flexibele afspraakmogelijkheden bieden. Bovendien hebben we parkeergelegenheid voor de deur en zijn onze praktijken rolstoeltoegankelijk.

Bij ons vind je diverse specialisaties binnen de fysiotherapie, allemaal om je de best mogelijke behandeling te bieden. Onze fysiotherapeuten zijn experts in algemene fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, blessurebehandeling en medical taping. Hierdoor kunnen we een breed scala aan klachten en aandoeningen behandelen, met als doel je zo snel mogelijk van je klachten af te helpen.

Voor meer details over onze tarieven en vergoedingen, kun je een kijkje nemen op onze tarieven- en vergoedingenpagina.

Bij Functional Fysiotherapie Nijmegen zijn er diverse opties om een afspraak te maken. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak te plannen. Ook bieden we de mogelijkheid om online via onze website een afspraak aan te vragen. Als je liever per e-mail een afspraak wilt maken, kan dat ook. Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk om je afspraak te bevestigen.

Medical Taping Knie

Ja, medical taping wordt vaak gebruikt bij sportblessures. Het kan helpen bij het stabiliseren van gewrichten, het verminderen van pijn en het bevorderen van herstel, terwijl atleten nog steeds vrij kunnen bewegen.

De duur van de tape kan variëren afhankelijk van de aard van de blessure en de individuele behoeften. Over het algemeen blijft de tape enkele dagen tot een week zitten.

Ja, medical taping kan soms worden gebruikt om chronische pijnklachten te verlichten. Het kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het ondersteunen van gewrichten, wat bijdraagt ​​aan pijnverlichting en verbeterde functie.

Ja, medical taping kan ook bij kinderen worden toegepast voor verschillende aandoeningen, zoals houdingsproblemen, sportblessures en groeigerelateerde klachten.

Ja, medical taping kan soms worden gebruikt om chronische pijnklachten te verlichten. Het kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het ondersteunen van gewrichten, wat bijdraagt ​​aan pijnverlichting en verbeterde functie.

Medical taping kan helpen bij hooikoorts door het ontspannen van de spieren rond de borst en schouders, waardoor de ademhaling verbetert. Het kan ook de bloedcirculatie stimuleren en de afvoer van allergenen ondersteunen. Hoewel niet wetenschappelijk bewezen, kan het als aanvullende therapie worden overwogen.