Skip to main content

Welkom bij Functional Fysiotherapie

Fysiotherapie Nijmegen

Fysiotherapie is gunstig voor het herstel en de verbetering van mobiliteit, pijnverlichting en functionele vaardigheden bij diverse aandoeningen, letsel en postoperatieve revalidatie.

Bij Functional Fysiotherapie in Nijmegen bieden we verschillende behandelmethoden en technieken aan om jouw klachten te verminderen en je functioneren te verbeteren. Samen met jou stellen we een persoonlijk behandelplan op, waarin we specifieke doelen vaststellen die we willen bereiken. Onze behandeling kan bestaan uit oefeningen, massage, mobilisaties, advies en educatie. Daarnaast geven we ook preventieve adviezen om toekomstige klachten te voorkomen.

Wij zijn gespecialiseerd in het helpen bij verschillende klachten en aandoeningen, waaronder;

 • Algemene klachten aan de rug, nek en schouders
 • Spier- en peesgerelateerde klachten
 • Sportblessures
 • Revalidatie na operaties

Bij Functional Fysiotherapie Nijmegen staat een persoonlijke benadering centraal. We maken gebruik van wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken om jou de beste zorg te kunnen bieden.

Onze fysiotherapeuten staan klaar om je te begeleiden bij je herstel en revalidatie. Of je nu een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten of last hebt van chronische pijn, onze professionals hebben de kennis en ervaring om je te helpen. Ze zullen een persoonlijk behandelplan voor je opstellen en je begeleiden bij elke stap van je herstelproces. Met hun expertise en toewijding kun je erop vertrouwen dat je de juiste zorg en ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Daarnaast bieden onze fysiotherapeuten ook advies over preventieve oefeningen en houdingscorrectie. Door regelmatige oefeningen te doen en je houding aan te passen, kun je blessures voorkomen en je algehele gezondheid verbeteren. Onze professionals zullen je voorzien van deskundig advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier traint en je lichaam op de juiste manier belast.

Bij ons heb je toegang tot moderne apparatuur en faciliteiten die je helpen bij je herstel en revalidatie. Onze locaties in Nijmegen zijn uitgerust met state-of-the-art apparatuur die specifiek is ontworpen om je te ondersteunen bij je behandeling. Of het nu gaat om het versterken van spieren, het verbeteren van mobiliteit of het verminderen van pijn, onze moderne faciliteiten stellen onze fysiotherapeuten in staat om je de best mogelijke zorg te bieden.

Wij zijn een fysiotherapiepraktijk in Nijmegen met twee locaties in Nijmegen-Zuid. Onze eerste locatie bevindt zich dichtbij het Goffert in de wijk Hatert, terwijl onze tweede locatie centraal gelegen is in de wijk Hazenkamp.

Wij zijn open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur, waardoor we flexibele afspraakmogelijkheden bieden. Daarnaast hebben wij parkeergelegenheid voor de deur en zijn onze praktijken rolstoel toegankelijk.

Bij onze fysiotherapiepraktijk zijn verschillende specialisaties beschikbaar om je de best mogelijke behandeling te bieden. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in algemene fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, blessure behandeling en medical taping. Hierdoor kunnen wij een breed scala aan klachten en aandoeningen behandelen en streven wij ernaar om je zo snel mogelijk van je klachten af te helpen.

Voor meer informatie over onze tarieven en vergoedingen verwijzen wij je graag naar onze tarieven en vergoedingen pagina.

Bij Functional Fysiotherapie Nijmegen kunt u op verschillende manieren een afspraak maken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om online een afspraak aan te vragen via onze website. Als u liever per e-mail een afspraak wilt maken, dan is dat ook mogelijk. Stuur ons een berichtje en wij zullen zo snel mogelijk reageren om uw afspraak te bevestigen.

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat gericht is op het behandelen van lichamelijke aandoeningen en het herstellen van bewegings- en functiestoornissen. Een fysiotherapeut, een specialist op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat, helpt mensen actief bij het verminderen van pijn, het vergroten van de mobiliteit en het verbeteren van de algehele fysieke gezondheid.

Fysiotherapie kan effectief zijn voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

 • Spier- en gewrichtspijn: Rug-, nek-, knie- en schouderklachten.
 • Orthopedische aandoeningen: Artrose, osteoporose en postoperatieve revalidatie.
 • Sportblessures: Verstuikingen, spierscheuringen, en peesontstekingen.
 • Neurologische aandoeningen: Na een beroerte, bij Parkinson, MS, en andere neurologische aandoeningen.
 • Ademhalingsproblemen: Astma, revalidatie na longoperaties.
 • Revalidatie na een ongeval: Auto-ongeluk, val of andere ongelukken.
 • Chronische aandoeningen: Fibromyalgie, CVS, artritis.
 • Houdingsproblemen: Klachten voortkomend uit een slechte houding.
 • Preventie: Voorkomen van blessures en bevorderen van algemene gezondheid.

De duur van een fysiotherapiesessie kan variëren, maar gemiddeld duurt een sessie ongeveer 30-60 minuten. Het aantal benodigde sessies hangt af van de aard en ernst van uw aandoening, dat wordt bepaald tijdens de eerste evaluatie door de fysiotherapeut. In sommige gevallen kunnen slechts enkele sessies voldoende zijn voor volledig herstel, terwijl andere aandoeningen mogelijk langere behandelplannen vereisen.

Tijdens een fysiotherapiesessie zal de therapeut eerst uw medische geschiedenis en symptomen bespreken. Vervolgens voert de therapeut een lichamelijk onderzoek uit om de oorzaak en omvang van uw probleem vast te stellen. Daarna zal er op basis van de bevindingen een behandelplan worden opgesteld. Een behandelplan kan onder andere oefeningen, mobilisatietechnieken, massage, elektrotherapie en andere geschikte interventies omvatten. Daarnaast zal de therapeut u adviseren over oefeningen en activiteiten die u thuis kunt doen.

In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van een arts nodig om fysiotherapie te krijgen. Fysiotherapeuten zijn direct toegankelijk, wat betekent dat u zonder verwijzing een afspraak kunt maken. Er zijn echter uitzonderingen, zoals bepaalde zorgverzekeringen die een verwijzing vereisen voor vergoeding. Het is altijd raadzaam om uw zorgverzekeraar te raadplegen om te controleren of u een verwijzing nodig heeft voor fysiotherapie.