Eerste afspraak bij de fysiotherapeut

Je start altijd eerst met een intakegesprek, zodat ik jouw lichamelijke klachten en jouw hulpvraag in kaart kan brengen. Denk daarbij aan de duur en de intensiteit van de lichamelijke klacht en de gevolgen hiervan op het dagelijkse leven. Indien nodig voer ik een lichamelijk onderzoek uit om een beter beeld te krijgen van de klachten die je ervaart. Een lichamelijk onderzoek bestaat vaak uit het uitvoeren van een oefening of beweging waardoor de klachten worden geprovoceerd en onderzoek betreffende de functie van gewrichten en spieren.

Behandeling bij de fysiotherapeut

Naar aanleiding van het intakegesprek en het lichamelijke onderzoek stellen we samen een behandelplan op met daarin jouw persoonlijke doelen. Dit behandelplan vormt de inhoud van de toekomstige behandelingen. Naast het behandelplan geef ik je een aantal oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren zodat je klachten verminderen en je snel weer je dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Wat neem ik mee naar de fysiotherapeut?

Voordat je naar de eerste afspraak komt wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Ik vraag je daarom het volgende mee te nemen: een handdoek en een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs). Ik zal ook vragen naar de naam van je huisarts (ook zonder verwijzing). Verder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huisregels. Deze zijn hier terug te vinden en in het patiënten portaal. Het is handig om comfortabele (sport)kleding aan te doen zodat je gemakkelijk kunt bewegen.