Skip to main content

Je eerste afspraak bij de fysio start altijd eerst met een intakegesprek, zodat wij jouw lichamelijke klachten en jouw hulpvraag in kaart kunnen brengen. Denk daarbij aan de duur en de intensiteit van de lichamelijke klacht en de gevolgen hiervan op het dagelijkse leven. Indien nodig voeren wij een lichamelijk onderzoek uit om een beter beeld te krijgen van de klachten die je ervaart. Een lichamelijk onderzoek bestaat vaak uit het uitvoeren van een oefening of beweging waardoor de klachten worden geprovoceerd en onderzoek betreffende de functie van gewrichten en spieren.

Naar aanleiding van het intakegesprek en het lichamelijke onderzoek stellen we samen een behandelplan op met daarin jouw persoonlijke doelen. Dit behandelplan vormt de inhoud van de toekomstige behandelingen. Naast het behandelplan geven wij je een aantal oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren zodat je klachten verminderen en je snel weer je dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Voordat je naar de eerste afspraak komt wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Wij vragen je daarom het volgende mee te nemen: een handdoek en een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs). We zullen ook vragen naar de naam van je huisarts (ook zonder verwijzing). Verder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huisregels. Deze zijn hier terug te vinden en in het patiënten portaal. Het is handig om comfortabele (sport)kleding aan te doen zodat je gemakkelijk kunt bewegen.